Nyugati Hírlevél

225. szám
2018. február 1.


DR. FORGÁCH PÉTER TB KONZULI KINEVEZÉSE
BUFFALO NY

      2018. január 13-án Király Zsuzsanna New York-i vezető konzul a buffalói Magyar Házban nyújtotta át a tiszteletbeli konzuli megbízatást.
      “Forgách Péter személyében olyan személyiség kapta a megbízatást, aki már eddig is nagyon sokat tett a magyarokért, s akit köztisztelet övez a városban élő és az egész amerikai magyarság körében”
      Dr. Forgách Péter neve nem ismeretlen Magyarországon: a piarista rend alapítójáról elnevezett Calasanctius ösztöndíj-program életre hívójaként és működtetőjeként sok magyar fiatalnak teremtett lehetőséget, hogy amerikai egyetemek posztgraduális képzésein vegyen részt, vagy amerikai kórházakban tegyen szert szakmai gyakorlatra. Közben a buffalói egyetem közgazdász hallgatóit pedig Magyarországra vitte és viszi tanulmányutakra.
      Forgách Péter 1946-ban Gyöngyösön született, és az 1956-os forradalom és szabadságharc után került ki szüleivel az Egyesült Államokba.
      Forgách Péter a buffalói Calasanctius magyar piarista gimnáziumban kezdte meg tanulmányait, majd az Indiana államban lévő Notre Dame Egyetemen és a georgiai orvosi egyetemen tanult. Először sebészként dolgozott, majd retinasebész lett.
https://www.bocskairadio.org/buffaloban-elo-dr-forgach-peter-szemeszprofesszor-tiszteletbeli-konzuli-megbizatast-kapott/

© Nyugati Hírlevél - 2018