Nyugati Hírlevél

229. szám
2018. július 1.


RÓMA
SYLVIA PLACHY KIÁLLÍTÁSA
MIKOR LESZ HOLNAP?

      A budapesti CAPA Fotográfiai Központ segítségével nyílt a kiállítás a Fotolengendo fesztivál keretében Rómában: Sylvia Plachy - When Will It Be Tomorrow A kiállítás megtekinthető:2018. június 23. – 2018. szeptember 2.között keddtől vasárnapig 10 és 20 óra között
      Helyszín: Museo di Roma in Trastevere, Piazza di Sant­Egidio, 1b, Róma, Olaszország Kurátor: Csizek Gabriella
      
      Kislánykoromban minden este feltettem egy kérdését az édesanyámnak:” Mikor lesz holnap? Nem vártam választ és ő nem is válaszolt. Csak megpuszilt és lekapcsolta a villanyt.” (Sylvia Plachy)
      Sylvia Plachy magyar származású fotográfus, aki André Kertész fotográfus barátjaként, tanítványaként a XXI. században egyike azoknak, akik újrateremtették a humanista fotográfiát. A Mikor lesz holnap című kiállítás gyermekkorának esti kérdését felidézve vezet végig a hatvan évnyi életművet átfogó válogatáson. Az 1958 és 2018 között készült alkotások megmutatják Sylvia Plachy egyedülálló képteremtő stílusát, ahogy képes megragadni az emberi lét esendőségét, ahogy a pillanatok mögötti történetbe szinte észrevétlenül vezeti el képeinek nézőit. „Sosem láttam a pillanatot nagyobb intimitással és emberiességgel megtapasztalni és filmen rögzíteni” – mondta tanítványáról és annak képeiről André Kertész.

© Nyugati Hírlevél - 2018