Nyugati Hírlevél

232. szám
2018. szeptember 28.


NEW YORK MAGYAR HÁZ PROGRAMJAI

      CSALÁDI NAP
      IRODALMI KONCERT SZINHÁZ

      
      2018. szeptember 30-án 4 órától a Kaláka együttes és este 6 órától Nyáry Krisztián az Így szerettek ők könyv szerzője együttes irodalmi zenés estje kerül megrendezésre.
      Nyáry Krisztián “Így szerettek ők “címmel megjelent irodalmi szerelmes könyvei az elmúlt évek legnagyobb könyvsikerének számítanak. Mindkét kötet negyven magyar író, illetve művész híres szerelmi történeteinek kevésbé ismert vagy elfeledett részleteire irányítja a figyelmet. A képes etűdök az érzelmeket és eseményeket feldolgozó művek mellett eredeti dokumentumok - levelek, naplórészletek, fényképek - segítségével hozzák közelebb a szereplőket az olvasóhoz.
      
      A zenés irodalmi időutazás során, olyan írók magánélete tárul fel a közönség előtt, mint Ady Endre, Benedek Elek, Csokonai Vitéz Mihály, Kosztolányi Dezső, József Attila Petőfi Sándor, Szabó Lőrinc, Weöres Sándor. A szépirodalmi szövegek, személyes dokumentumok és a Kaláka népszerű zenéi által megelevenedő történetek az érzelmek titokzatos világába kalauzolnak bennünket.
      A Kaláka Kossuth-díjas magyar együttes 1969-ben alakult Budapesten.
      https://mailchi.mp/culturehungary/20180926?e=60dc37ba49
      
      ARANYCSAPAT FILMVETITÉS
      
      2018. október 3-án este 7 órakor Aranycsapat film vetítés és előadás
      Résztvevők Tolcsvay Béla zenész, Wichmann Tamás többszörös világ és olimpiai bajnok kenus, Melocco Miklós szobrász és Kű Lajos az Aranycsapat Alapítvány elnöke, labdarugó.
      
      ADOMÁNYGYŰJTŐ TOKAJI BORVACSORAT
      A jótékonysági esten a gasztronómiai élményekről Molnár László, a New York-i Magyar Főkonzulátus mesterszakácsa gondoskodik.
      Közreműködik: Oláh Ernő cigányzenekara a budapesti Szeged Étteremből
      
      2018. október 5., péntek, este 7 óra
      Részletesen az adománygyűjtésről:
      https://issuu.com/nolajuli/docs/magyar_haz_2018_adomanygyujtes
      
      New York-i Magyar Ház, 213 East 82 Street, New York, NY, 10028

© Nyugati Hírlevél - 2018