Nyugati Hírlevél

98. szám
2007. április 1.


KOSSUTH KLUB HÍREI

      MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES
      2007. április 10.-én este 8 órakor a Van Wezel Hangversenyteremben lép fel a Magyar Állami Népi Együttes. Az 1951-ben alapított együttest a világ egyik legjobb népi együtteseként tartják számon. Céljuk eredeti népdalok gyűjtése és előadása, és Magyarország, valamint a Kárpát-medence magyarlakta területei néptáncainak és népviseleteinek megőrzése és bemutatása. Jegyek rendelhetők: 941-953-3368.
      http://www.hagyomanyokhaza.hu/mane
      
      LA MUSICA
      A La Musica nemzetközi kamarazene fesztivált április 10. és 22. között huszonegyedik alkalommal rendezik meg Sarasotában. A művészek az Egyesült Államokon kívül Olaszországot, Írországot, Hollandiát, Oroszországot és Magyarországot képviselik s műsoraikon a klasszikus és modern kamarazene gyöngyszemei szerepelnek. A vendégek egyike Szűcs Ferenc cselló művész. Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte tanulmányait és jelenleg Limerickben (Írország) tanít az egyetemen. A művész meghívta a klub tagjait New College Sainer Pavilonjában tartandó az április 11-i próbákra. A műsoron Rachmaninov, Bartók és Dvorak szerepel. Szűcs Ferenc előadása délután fél 5-kor kezdődik.
      Információ: Farkas Lily (941) 359-0764.
      
      ELŐADÁS
      2007. április 25-én szerda délután fél 5-kor a Selby Könyvtár Nagytermében Bika Julianna Árpádhon - A louisiánai magyar település története című szabadegyetemi előadására kerül sor.
      Júlia egyetemi tanulmányait 1974-ben végezte a budapesti Közgazdasági Egyetem tervező-elemző szakán, majd szociológiai kutatásokat folytatott és az Egyesült Államokban tanult tovább. 1997 óta a Nyugati Hírlevél szerkesztője. A nyugati világ magyar vonatkozású híreit közlő havi elektronikus újság közel másfélezer olvasóhoz jut el. Korabeli és mai fotókkal illusztrált előadása rávilágít a sokak által alig ismert kis magyar közösség, Árpádhon életére és történetére.
      1331 First Street, Sarasota, FL
      E-posta: evakis@prodigy.net
Kisvarsányi Éva
E-posta: evakis@prodigy.net

© Nyugati Hírlevél - 2007